Diskutera Naruto, manga, anime och annat i vårt forum!
9tails.se - En svensk sida om Naruto!


Medlem / Logga in


Ja, varför inte bli medlem på 9tails.se? Helt gratis är det dessutom!» Bli medlem!

Registrera dig för att posta kommentarer m.m.

Glömt ditt lösenord? Har du en användare sedan tidigare men glömt lösenordet? Följ då instruktioner på denna länk!

A.   Regler för medlemsuppgifterna:

1. Inget stötande användarnamn.
2. Du får inte utge dig för att vara någon annan, däribland såklart redaktionen på 9tails och namn som t ex Admin, Webmaster och dylikt.
3. Samma etiska regler gäller för presentation, signatur och titel som för trådarna och inläggen.
4. Just nu finns möjligheten att använda HTML-kod för presentationen. Skulle någon få för sig att missköta det genom diverse script kommer vi dels stänga av den användaren och troligtvis också stödet för HTML i presentationen i allmänhet.
5. Man får inte ha bilder i signaturen eller använda någon annan textfärg.
6. Signaturen får max omfatta 3 rader, maxgränsen för antal tecken är satt till 255.
7. Sno inte andras avatarer...


B.   Regler för forumet:

Regler för rubriker (språkregler):

1. Skriv en vettig rubrik! "hjälp!!!!!!" är INTE en bra rubrik. Rubriken används för att beskriva innehållet så gott det går.
2. Använd stora och små bokstäver på rätt sätt. Man börjar t ex en mening med stor bokstav... och nästföljande bokstäver är INTE ENBART STORA!
3. En bra rubrik har inte massvis med !!!!! eller ????? i sig. Det räcker gott och väl med ett sånt tecken om rubriken t ex är i frågeform.
4. Rubriken ska INTE innehålla spoilers (nåt som avslöjar handlingen), t ex "Vad tycker ni om att Person X dör?".

Regler för inlägg/trådar (språkregler):

1. Det här är ett svenskt forum och inläggen ska således vara på svenska.
2. Använd stora och små bokstäver på rätt sätt. Man börjar t ex en mening med stor bokstav... och nästföljande bokstäver är INTE ENBART STORA!
3. Följ språkreglerna så gott det går - det är jobbigt att läsa ett inlägg med enbart små bokstäver, osammanhängade meningar, ingen punktering och dylikt. Det finns inget som hindrar dig från att låta t ex Word kolla stavningen och meningsuppbyggnaden.
4. Åter igen, ta dig tiden att skriva inlägget bra och strukturerat. Det är enklare att läsa och förstå då.

Allmänna regler för nya trådar och inlägg:

1. Du måste hålla dig till ämnet! I värsta fall byter tråden ämne helt och hållet. Ett sätt att åtgärda det är att skapa en ny tråd om det ämnet och fortsätta snacket där. Se till att du inte "hakar på" om någon i misstag eller medvetet går "off-topic" (utanför ämnet).
2. Posta inte enstaka inlägg bara för att rätta någons stavfel eller med korta svar som "ja", "hehe", "ok", "..." (spam). Vad som däremot anses godtagbart är om du SAMTIDIGT som du skriver ett vettigt inlägg lite smidigt klämmer in någon "off-topic"-kommentar, t ex angående någons nya avatar.
3. Spamma inte. Posta bara om du har något vettigt att säga. Du behöver inte posta bara för postandets skull. Har du inget vettigt att tillägga så ser vi hellre att du inte skriver något alls. Några exempel finns i regeln ovanför. Precis som med rubrikerna så gillar vi inte onödigt många utropstecken, frågetecken eller övriga tecken upprepade efter varandra utan anledning...
4. Flooda inte. Det är ganska uppenbart att man inte ska "förstöra" forumen genom att bara posta mängder med nonsenstrådar/-inlägg, men för er som inte tycker det är uppenbart... Nu vet ni det iaf.
5. Det här är ingen personlig chat. Vi har varken lust att läsa en dialog mellan enbart två-tre medlemmar eller för den delen råd med det. Den bandbredd vi betalar för vill vi inte slösa bort på att några chattar med varandra i en halv evighet. Ta sånt på MSN eller liknande.
6. Svär inte överdrivet mycket. Uppför dig väl. Uppträd moget.
7. En liten påbyggnad på föregående regel är att du inte ska smutskasta, trakassera, mobba, hota eller utsätta någon för personangrepp. Detta gäller såklart också i din presentation, signatur, titel osv.
8. Du får inte posta något pronografiskt, rasistiskt, äckligt eller på annat sätt stötande material.
9. Använd inte forumet som en gratis annonsplats, dvs - posta inte nya trådar bara för att folk ska klicka iväg till din sida. Du ska isåfall ha ett syfte med tråden; tips på hur man gör saker, vad som fattas och liknande.
10. Det är definitivt förbjudet att länka till sidor vars enda syfte är att du ska få pengar/poäng eller liknande. Det är också förbjudet att länka till sidor med olagligt material.
11. Moderatorer och Administratörer finns för att se till så att reglerna följs. Är du missnöjd med någon bedömning eller tycker att någon av dessa misskött sig så ber vi dig maila oss (mailadress finns på Kontakt-sidan).
12. Såkallad "bumpning" är inte tillåten och räknas som spam. Bumpning innebär att man postar något meningslöst för att tråden ska flyttas fram i listan och visas högst upp.
13. Möjlighet till användandet av t ex tjock, smal och kursiv text för att man ska kunna förtydliga och märka vissa ord. Dessa taggar får inte misskötas på det sättet att hela inlägget skrivs i t ex tjock stil.
14. Spoilera inte! Dvs, avslöja inte händelser! Detta gäller naturligtvis att man inte ska göra det i fel forumavdelning eller tråd. I en tråd om episod 100 i animeforumet så får man INTE skriva vad som händer i t ex något mangakapitel som ligger längre fram i handlingen.
15. Dubbelposta inte! Med det menar vi att du inte ska posta flera inlägg på rad där du lägger till något du glömt i förra inlägg... För att undvika detta går det att redigera sina egna inlägg.
16. Posta i rätt forumavdelning! Forumet är uppdelat på flera avdelningar för att man lättare ska hitta till det man vill diskutera/läsa om, men också för att undvika att folk av misstag råkar få reda på någon händelse de inte ville veta (spoilers).
17. Försök inte använda HTML-taggar av olika slag. Förutom att det kommer att misslyckas kommer det även att se fult ut... Däremot så får du använda forumtaggar.
18. Ordlekar/ordhistorier och liknande är för tillfället inte tillåtet. Oftast brukar det sluta med att endast 2-3 personer själva svarar varandra nonstop. Som tidigare nämnt så kostar bandbredd/trafik, vi vill inte slösa vår bandbredd på sånt här. Om någon nu skulle komma på en skojig ordlek som denne anser skulle fungera bra är det bara att maila och fråga om det är tillåtet (mailadress finns på Kontakt-sidan).


C.   Regler för kommentarer till nyheter, episoder osv:

Här gäller för det mesta samma regler som för forumet. Vi är dock inte lika hårda vad gäller nyhetskommentarerna. Men använd hellre forumet (skapa ny tråd, använd redan existerande för ändamålet) för diskussioner helt orelaterade till nyheten.

1. Kommentarerna för episoderna och kapitlen SKA handla om just den episoden eller det kapitlet och inget annat. Inte om någon annan episod/kapitel. Bara den episod/kapitel som tråden/kommentarsdelen handlar om.


D.   Varningar och avstängning:

Anser vi att du inte följer reglerna ger vi oss rätten att stänga av dig, ibland kanske bara temporärt.

Du måste själv hålla dig uppdaterad med reglerna. Dessa regler hittar du även i en "Klistrad" (visas högst upp bland trådarna) tråd i forumet.

Sköter man sig inte blir man varnad. Bryter man mot reglerna blir man varnad. Beroende på hur allvarligt dådet var är straffen olika.
När man fått 3 varningar stängs man av, kanske en vecka eller två. Skulle det upprepas blir tiden längre. En forumtråd kommer att finnas tillgänglig med de som är varnade, där kan man se om man ligger risigt till och kanske behöver skärpa sig.
Användaruppgifter   OBLIGATORISKA - Måste fyllas i!
Önskat användarnamn
Mellan 2 och 20 tecken.
Önskat lösenord
Mellan 6 och 20 tecken.
Inte samma som namn!
Bekräfta lösenordet
Giltig epost-adress
Verifieringskod
Siffrorna i bilden till höger ska skrivas in i fältet precis under. Ej mellanslag.

Övriga uppgifter   Behöver ej fyllas i, men gör det gärna!
Ditt riktiga namn
Förnamn och efternamn
Födelsedatum
År, månad resp. dag
   
Ort
Var i landet bor du?
Kön
Om sidan | Kontakta oss | Länka till oss | Länkvänner | Redaktion | Om cookies | Regler | Naruto online rpg


Copyright © 9tails.se 2004-2006. All rights reserved. Design, graphics & code by ahoy.
Naruto © Masashi Kishimoto/Shueisha/Viz. All images (c) their respective owners.