Diskutera Naruto, manga, anime och annat i vårt forum!
9tails.se - En svensk sida om Naruto!


Medlem / Logga in


Vet du inte riktigt vad de olika jutsutyperna betyder? Här har vi samlat korta beskrivningar på de olika typerna och klickar du vidare på länkarna under dessa finner du en ständigt växande lista över alla de tekniker som förekommit i animen.» Jutsus / Tekniker

Beskrivning av de olika teknikerna

Nedan finner du de olika kategorierna som teknikerna delats upp i.

Taijutsu

Taijutsu är "kroppstekniker". Med andra ord, tekniker som utförs med kroppen som vapen, t.ex. sparkar och slag. Taijutsu kräver inga hand seals i utförandet, allt som krävs är en vältränad kropp, stor uthållighet och snabbhet. Taijutsu är den minst använda av jutsukategorierna, men det finns förstås också folk som specialiserat sig på taijutsu, t.ex. Rock Lee, som endast kan utföra taijutsu.


Ninjutsu

Ninjutsu är, som namnet säger, "ninjatekniker". Ninjutsu är den mest använda av jutsukategorierna, och oftast de mest effektiva teknikerna. Hand seals behövs för att utföra en ninjutsu och ofta står antalet seals i proportion till teknikens svårighetsgrad eller styrka. Om hand seals utförs på fel sätt slår tekniken fel, ofta med förödande konsekvenser, bl.a. slösning av chakra.

Det finns neutrala ninjutsu (utan element), men de flesta kan förknippas med något av de fyra elementen:
  • Doton (Jord)
  • Fuuton (Vind)
  • Katon (Eld) - Tora-sealen är karaktäristisk för katon-teknikerna
  • Raiton (Blixt)
  • Suiton (Vatten) – För de flesta suiton-tekniker krävs att det finns mycket vatten i närhetenGenjutsu

Illusionstekniker. Genjutsu manipulerar hjärnan genom människans fem sinnen – syn-, hörsel-, lukt-, smak- och känselsinnet – för att framställa en förvrängd verklighet. En genjutsu är vanligtvis svår att ta sig ur (detta beror förstås även på jutsunivån), och även om man vet att man befinner sig i en miljö framställd genom genjutsu så reagerar inte ens sinnen som vanligt. Om användaren är skicklig borde genjutsun inte ha något problem med att tjäna sitt syfte - allt från att förvirra motståndaren till mental tortyr.


Kinjutsu

Tekniker som har förbjudits av Kagena, oftast för att konsekvenserna av användning är mycket stora. Rock Lees olika sorters Renge är exempel på sådana. De är kinjutsu därför att de sätter så stor påfrestning på musklerna. Många kinjutsu är absolut förbjudna och får aldrig användas, medan andra får användas i speciella situationer, som när man ska beskydda någon person man håller av.


Summons / Kuchiyose

Genom att använda kuchiyose frammanar man något som är menat att hjälpa en i strid, oftast djur som man slutit blodsförbund med. Kuchiyose utförs genom att man tar lite av sitt blod (oftast biter man sig i tummen), gör några seals och sätter handen mot stället där man vill att det man frammanar ska uppenbara sig.


Bloodline Limits

Bloodline limits (Kekkei genkai) är extremt starka, men ytterst sällsynta, tekniker som finns inom vissa klaner. Dock är det bara de "bästa" i varje klan som lyckas få dem. Sharingan är en av Uchihaklanens bloodline limits, liksom Byakugan tillhör klanen Hyuuga.


Bukijutsu

En del bukijutsu (vapentekniker) behöver inga seals, eftersom man använder materiella ting såsom kunais, shurikens och senbon-nålar. Om man tänker göra något "onaturligt" med vapnet (t.ex. klona det) kräver tekniken ändå någon seal.


Fuuinjutsu / Sealing

Sealing-tekniker. Det är rätt svårt att ge en allmän beskrivning på fuuinjutsus, eftersom de kan användas till så många olika ändamål. De används oftast för att sluta in någonting någonstans, som till exempel Shukaku och Kyuubi inuti Gaara och Naruto, men även för att tillföra eller ta bort begränsningar, i likhet med Hachimon-Tonkou (The Eight Celestial Gates).

Utöver dessa finns flera mindre kategorier som man kan dela upp teknikerna i. Bland dessa hittar vi till exempel:

Doujutsu - Ögontekniker, såsom Sharingan och Byakugan. Dessa används genom att tillföra chakra till pupillerna och förändra ögat. Ger användaren förmågan att se sådant som annars är osynligt, liksom tenketsu (chakra-hålen) och att, i Sharingans fall, kopiera tekniker.


Om sidan | Kontakta oss | Länka till oss | Länkvänner | Redaktion | Om cookies | Regler | Naruto online rpg


Copyright © 9tails.se 2004-2006. All rights reserved. Design, graphics & code by ahoy.
Naruto © Masashi Kishimoto/Shueisha/Viz. All images (c) their respective owners.