Diskutera Naruto, manga, anime och annat i vårt forum!
9tails.se - En svensk sida om Naruto!
Välkommen till 9tails-forumen!

Alla kan läsa på forumen men bara medlemmar kan posta nya trådar och inlägg.9tails.se .:. Forumtrad : Forumregler! Alla måste läsa och godkänna reglerna!
9tails.se  >  Forum  >  Feedback, förslag och frågor!  >  Forumregler! Alla måste läsa och godkänna reglerna!

Datum/Forfattare Inlagg
Inlagg 1 till 1 av 1
Postades 2005-05-28 16:49#1
ahoy

ahownage!
Dessa regler återfinns även där man registerar sig. Skulle reglerna där skilja sig från de som finns här så är det dessa som gäller.


Varningar och avstängning:

Anser vi att du inte följer reglerna ger vi oss rätten att stänga av dig, ibland kanske bara temporärt.

Du måste själv hålla dig uppdaterad med reglerna.

Sköter man sig inte blir man varnad. Bryter man mot reglerna blir man varnad. Beroende på hur allvarligt dådet var är straffen olika.

När man fått 3 varningar stängs man av, kanske en vecka eller två. Skulle det upprepas blir tiden längre. En forumtråd finns tillgänglig här med de som är varnade, där kan man se om man ligger risigt till och kanske behöver skärpa sig.A. Regler för medlemsuppgifterna:

A1. Inget stötande, äcklande, spoilerande, eller kränkande användarnamn.

A2. Du får inte utge dig för att vara någon annan, däribland såklart en medlem av redaktionen på 9tails och namn som t.ex. Admin, Webmaster eller liknande.

A3. Välj ditt lösenord med omsorg! Asdf, qwerty, jklö, 12345 osv är inga säkra lösenord, och är lätta att gissa.

A4. Samma etiska regler gäller för presentation, avatar, signatur och titel som för trådarna och inläggen (se längre ned).

A5. Just nu finns möjligheten att använda HTML-kod för presentationen. Skulle någon få för sig att missköta det genom diverse script kommer vi dels stänga av den användaren och troligtvis också stödet för HTML i presentationen i allmänhet.

A6. Du får inte ha bilder i signaturen eller använda någon annan textfärg.

A7. Signaturen får max omfatta 3 rader, maxgränsen för antal tecken är satt till 255.

A8. Sno inte andras avatarer!

A9. Max en (1) användare per person. Sitter det flera personer vid samma dator fast under olika användarnamn får du gärna skicka ett PM till Mr.Andersson och berätta det. (Undantag är när det är en ladder-rush (en typ av tävling inom 9manager. Det står på framsidan när dessa dyker upp).)

A10. En webbadress (www.adressen.com) som användarnamn är inte okej..B. Regler för forumet:

B1. Du måste hålla dig till ämnet! I värsta fall byter tråden ämne helt och hållet. Ett sätt att åtgärda det är att skapa en ny tråd om det ämnet och fortsätta snacket där. Se till att du inte "hakar på" om någon i misstag eller medvetet går "off-topic" (utanför ämnet).

B2. Posta inte enstaka inlägg bara för att rätta någons stavfel eller med korta svar som "ja", "ok", "..." (spam). Vad som däremot anses godtagbart är om du samtidigt som du skriver ett vettigt inlägg lite smidigt klämmer in någon "off-topic"-kommentar, t ex angående någons nya avatar.

B3. Spamma inte. Några exempel finns i regeln ovanför. Precis som med rubrikerna så gillar vi inte onödigt många utropstecken, frågetecken eller övriga tecken upprepade efter varandra utan anledning...

B4. Flooda inte. Det är ganska uppenbart att man inte ska "förstöra" forumen genom att bara posta mängder med nonsenstrådar/-inlägg, men för er som inte tycker det är uppenbart... Nu vet ni det iallafall.

B5. Temporärt borttagen.

B6. Svär inte överdrivet mycket. Uppför dig väl. Uppträd moget.

B7. En liten påbyggnad på föregående regel är att du inte ska smutskasta, trakassera, mobba, hota eller utsätta någon för personangrepp. Detta gäller såklart också i din presentation, signatur, titel osv.

B8. Du får inte posta något pornografiskt, rasistiskt, äckligt eller på annat sätt stötande material. Detta gäller förstås bilder också.

B9. Fråga inte efter andras användaruppgifter, personuppgifter, eller annan känslig information!

B10. Använd inte forumet som en gratis annonsplats, dvs - posta inte nya trådar bara för att folk ska klicka iväg till din sida. Du ska isåfall ha ett syfte med tråden; tips på hur man gör saker, vad som fattas och liknande.

B11. Det är definitivt förbjudet att länka till sidor vars enda syfte är att du ska få pengar/poäng eller liknande. Det är också förbjudet att länka till sidor med olagligt material.

B12. Moderatorer finns för att se till så att reglerna följs, och Skribenterna finns för att se till så att sidan uppdateras. Är du missnöjd med någon bedömning/något arbete eller tycker att någon av dessa misskött sig så ber vi dig kontakta Mr.Andersson.

B13. Såkallad "bumpning" är inte tillåten och räknas som spam. Bumpning innebär att man postar något meningslöst för att tråden ska flyttas fram i listan och visas högst upp. (Undantag vid speciella fall)

B14. Möjlighet till användandet av t ex tjock, smal och kursiv text för att man ska kunna förtydliga och märka vissa ord. Dessa taggar får inte misskötas på det sättet att hela inlägget skrivs i t ex tjock stil. På samma sätt är det inte tillåtet att använda spoilertags när det inte är spoilers man skriver.

B15. Spoilera inte! Dvs, avslöja inte händelser! Detta gäller naturligtvis att man inte ska göra det i fel forumavdelning eller tråd. I en tråd om episod 100 i animeforumet så får man inte skriva vad som händer i t ex något mangakapitel som ligger längre fram i handlingen.

B16. Dubbelposta inte! Med det menar vi att du inte ska posta flera inlägg på rad där du lägger till något du glömt i förra inlägg... För att undvika detta går det att redigera sina egna inlägg.

B17. Posta i rätt forumavdelning! Forumet är uppdelat på flera avdelningar för att man lättare ska hitta till det man vill diskutera/läsa om, men också för att undvika att folk av misstag råkar få reda på någon händelse de inte ville veta (spoilers).

B18. Försök inte använda HTML-taggar av olika slag. Förutom att det kommer att misslyckas kommer det även att se fult ut... Däremot så får du använda forumtaggar.

B19. Temporärt borttagen.

B20. Du får inte förstöra forumslekar, debatter, diskussioner med mera! Säger trådskaparen att viss information ska vara hemlig, så ska den vara hemlig. Det är inte heller tillåtet att göra något annat som är uppenbart fel i situationen. I extrema fall kan en bann direkt utdelas, som varar i minst en vecka. Trådskaparen och/eller spelledaren/-na har som alltid full rätt att utesluta folk som missköter sig.

B21. I trådar om favoritmusik/-film så ser vi helst inte att du copy-paste:ar hela din playlist i ett inlägg. Det är helt okej att rada upp en ~50 favoriter om man nu känner för det, men posta inte din playlist på 3000 låtar. Vill du visa din playlist (eller liknande) så får du på något sätt lägga upp den på nätet och länka till sidan.

B22. Denna punkt går egentligen under spam, men det behövs nog förtydligas lite: Nya trådar måste handla om något vettigt... Skapa inte trådar som t ex "snyggast färg.. gul eller vit????". Vad finns det att diskutera liksom?

B23. Fråga inte efter hemsidor/torrents där man kan ladda hem licenserat material som dessutom finns tillgängligt i Sverige i butikerna eller liknande. Detta för att minska antalet länkar till just sidor med stora mängder olagligheter... Naruto-relaterat är ett undantag.

B24. I dagsläget är funktionen för bilder i inläggen aktiverad och reglerna för spam gäller såklart även för bilder. Posta inte massa bilder om det inte har något syfte. Släng med andra ord inte in en bild i inlägget bara för att du kan!

B25. a Du är inte moderator! Visst får du kommentera att andra medlemmar gör onödiga inlägg som bryter mot reglerna, men posta inte ett inlägg enbart för att skriva t ex "Bumpa inte" eller för att bara citera nån regel vi har då detta räknas som spam och är ett regelbrott i sig självt. Man ska inte kasta sten i glashus, som man säger. Våra moderatorer kan reglerna och de behöver inte små tips hela tiden. Regler så som att man inte får länka till olagligheter osv får du dock påpeka om, och gärna länka till den klistrade tråden i Anime/manga-forumet, om det gäller sånt. Administratörer, GoTN, moderatorer samt skribenter kännetecknas genom att de har en liten vit symbol intill sitt namn vid deras forumsposter. Har en person som uppger sig för att vara någon av dessa inte en sådan symbol är det är en bedragare!

B25. b Du är inte moderator! Det betyder också att du inte får använda deras kodade smileysar.

B26. Undvik överdrivet YouTube-länkande! Om du nu verkligen måste visa din senaste Linkin Park-AMV baserad på Naruto-fillers för världen, posta inte bara en URL utan komplettera med titel och en kort beskrivning. Motivera även gärna varför vi skall ta oss tiden att klicka på just din länk.

B27. Temporärt borttagen.Regler för rubriker (språkregler):

Br1. Skriv en vettig rubrik! "hjälp!!!!!!" är INTE en bra rubrik. Rubriken används för att beskriva innehållet så gott det går.

Br2. Använd stora och små bokstäver på rätt sätt. Man börjar t ex en mening med stor bokstav... och nästföljande bokstäver är INTE ENBART STORA!

Br3. En bra rubrik har inte massvis med !!!!! eller ????? i sig. Det räcker gott och väl med ett sånt tecken om rubriken t ex är i frågeform.

Br4. Rubriken ska inte innehålla spoilers (nåt som avslöjar handlingen), t ex "Vad tycker ni om att Person X dör?".


Regler för inlägg/trådar (språkregler):

Bi1. Det här är ett svenskt forum och inläggen ska således vara på svenska.

Bi2. Använd stora och små bokstäver på rätt sätt. Man börjar t ex en mening med stor bokstav... och nästföljande bokstäver är INTE ENBART STORA!

Bi3. Följ språkreglerna så gott det går - det är jobbigt att läsa ett inlägg med enbart små bokstäver, osammanhängade meningar, ingen punktering och dylikt. Det finns inget som hindrar dig från att låta t ex Word kolla stavningen och meningsuppbyggnaden.

Bi4. Åter igen, ta dig tiden att skriva inlägget bra och strukturerat. Det är enklare att läsa och förstå då.C. Regler för kommentarer till nyheter, episoder osv:

Här gäller för det mesta samma regler som för forumet. Vi är dock inte lika hårda vad gäller nyhetskommentarerna. Men använd hellre forumet (skapa ny tråd, använd redan existerande för ändamålet) för diskussioner helt orelaterade till nyheten.

C1. Kommentarerna för episoderna och kapitlen ska handla om just den episoden eller det kapitlet och inget annat. Inte om någon annan episod/kapitel. Bara den episod/kapitel som tråden/kommentarsdelen handlar om.

C2. Du ska enbart diskutera episoden/kapitlet i fråga i dess tråd/kommentarssida. Att skriva "Yes, äntligen" eller "Jag kan inte ladda ned :(" är inte att diskutera episoden/kapitlet. Sånt får ni skriva i respektive nyhet som behandlar episoden/kapitlet i fråga.Forumets gyllene regler:

Om en mod tycker att ditt inlägg var dumt och kan inte som en normal människa framföra sin åsikt och förklara varför man har den åsikten. Så har han/hon rätt att ge dig en varning, bara för att visa hur coola de är och vilka krafter de har.

G1. Semb och Mr.Andersson har alltid rätt.
G2. Om mot all förmodan Semb eller Mr.Andersson skulle ha fel, se regel nummer 1.

+ Redigerades av Mr.Andersson den 02/04 18:17.
farväl
   VISAR INLAGG 1 TILL 1 AV 1
Den har traden ar lost och du kan saledes inte besvara den!

9tails.se  >  Forum  >  Feedback, förslag och frågor!  >  Forumregler! Alla måste läsa och godkänna reglerna!

Om sidan | Kontakta oss | Länka till oss | Länkvänner | Redaktion | Om cookies | Regler | Naruto online rpg


Copyright © 9tails.se 2004-2006. All rights reserved. Design, graphics & code by ahoy.
Naruto © Masashi Kishimoto/Shueisha/Viz. All images (c) their respective owners.