Diskutera Naruto, manga, anime och annat i vårt forum!
9tails.se - En svensk sida om Naruto!


Medlem / Logga in


Information om 9tails.se9tails.se .:. Information : IRC-guide!
» IRC (#9tails@QuakeNet)

Hur tar jag mig till 9tails.se's IRC-kanal?!

Här kommer en kort men förhoppningsvis enkelt beskrivning för hur man tar sig till vår egen IRC-kanal på nätverket QuakeNet. Först behöver du en IRC-klient, i denna guide tänker vi använda oss utav klienten mIRC.

Steg 1: Ladda hem och installera en IRC-klient.
Först behöver du ladda hem och installera IRC-klienten. En populär och ganska enkel klient är mIRC, som finns att ladda hem i ett gäng olika versioner på deras hemsida. Följ länken nedan och klicka på valfri nedladdningslänk för den senaste versionen.
Inga knasigheter borde dyka upp vid installationen utan det är mest att klicka Next, next, next...

Steg 2: Ansluta till QuakeNet.
När mIRC väl är installerad är det bara att starta programmet. När du klickat förbi välkomstrutan borde en sån här ruta dyka upp:

Välj Servers under fliken Connect.

Här fyller du i de tomma fälten (alla måste fyllas i, du behöver dock inte ange korrekta uppgifter) med först ditt namn (Full Name), din epostadress (Email Address) och sedan vad du vill kalla dig (Nickname, Alternative).

Som du ser står det "Server: DALnet: Random server" i det en rödmarkerade området. Detta måste vi ändra till en QuakeNet-server. Klicka på "Server" i menyn till vänster (rödmarkerat på bilden).

#9tails ligger på QuakeNet, inte DALnet!

I Server-rutan finns en (på bilden rödmarkerad) rullista som innehåller en mängd servrar man kan ansluta sig mot. Bläddra ner mot QuakeNet och välj t ex "QuakeNet: Random SE Server". Fyllde du i uppgifter i förra rutan är det bara att klicka på "Connect To Server" så borde du anslutas till QuakeNets server där vi har vår kanal.

Steg 3: Gå in i #9tails.
Beroende på klient eller inställningar får du kanske upp en ruta redan direkt när du anslutit där du kan välja kanaler att gå in i. Får du fram en sån skriver du bara "#9tails" i rutan och trycker "Join". Ett annat sätt är att skriva "/j #9tails" i kommandoraden längst ned i fönstret.

- ahoy


Om sidan | Kontakta oss | Länka till oss | Länkvänner | Redaktion | Om cookies | Regler | Naruto online rpg


Copyright © 9tails.se 2004-2006. All rights reserved. Design, graphics & code by ahoy.
Naruto © Masashi Kishimoto/Shueisha/Viz. All images (c) their respective owners.