Diskutera Naruto, manga, anime och annat i vårt forum!
9tails.se - En svensk sida om Naruto!


Medlem / Logga in


Information om 9tails.se9tails.se .:. Information : BitTorrent-guide!
» BitTorrent

Hur man laddar ned Naruto-avsnitt med BitTorrent!

BitTorrent är ett P2P-fildistributionssystem som man med hjälp av enkelt kan ladda ned till exempel episoder av Naruto. Aningen mer ingående bakgrundsinformation finnes till exempel genom att besöka Susning.nu's BitTorrent-sektion eller Brian's BitTorrent FAQ and Guide där man borde hitta svar på nästan allt om BitTorrent. Självfallet borde man ta en titt på den officiella BitTorrent-sidan också.

Steg 1: Ladda hem och installera BitTorrent.
Eller egentligen så installerar man inte BitTorrent, utan en av många klienter som finns tillgängliga. Den officiella, och tveklöst enklaste klienten, finns på den officiella hemsidan. Beroende på om man vill ha mycket statistik och valmöjligheter så bör man använda olika klienter, själv använder jag Azureus som innehåller mycket krims-krams och jag kommer också i guiden att använda mig av Azureus. Det grundläggande är dock detsamma i alla klienter så det borde inte vara något problem. Nedan finns lite tips på klienter:
När väl det är klart så gäller det att hitta såkallade TORRENT-filer, vad man gör med dem tittar vi på i nästa steg.


OBS! Du kan inte längre finna torrent-filer för Naruto hos varken Animesuki eller Scarywater, som det tipsas om i guiden, då dessa inte sprider licenserat material.
Principen är dock densamma var man än laddar ned torrent-filer ifrån.Steg 2: TORRENT-filer.
Filer med filändelsen .torrent används av BitTorrent-klienterna. Naruto-torrents hittar man enkelt på AnimeSuki's Naruto-avdelning. Länkarna här leder vidare till respektive fansubs hemsida och där kan man sedan välja vilken episod man vill ladda ned. Låt oss säga att vi vill ladda ned episod 1 från Toriyama's World, enligt bilden nedan.

Hur man laddar ner Naruto från Toriyama's World genom Animesuki!

Värt att notera är kolumnerna ul och dl, där ul är antalet "seeders" - hur många som delar ut en 100% färdig version av filen, medan dl betyder hur många "leechers" som laddar ned filen, alltså de som både laddar ned och, förhoppningsvis, laddar upp. Filen bör helst ha högre än 0 i både ul och dl.

Klickar man på länken skickas man till Toriyama's World's tracker-sida där man finner deras torrents i en sida med samma upplägg på AnimeSuki.

Steg 3: Spara och öppna TORRENT-filer.
Man kan antingen välja att spara TORRENT-filen på hårddisken eller öppna den i sin klient direkt. Klickar jag på länken för episod 1 så kan det set ut såhär i Mozilla Firefox:

Öppna torrent-filen i din BitTorrent-klient!

Om man väljer att spara TORRENT-filen till hårddisken måste man sedan dubbelklicka på den eller på något annat sätt öppna den i BitTorrent-klienten. Väljer man att öppna så startas klienten om man får välja var på hårddisken man vill spara episoden och under vilket namn. Så här kan det se ut i Azureus:

Var vill du spara episoden?

Steg 4: Episoden laddas ned genom klienten.
Om allt går rätt och du inte har någon brandvägg, router eller liknande som blockerar portar/nedladdningen så bör påbörjningen av nerladdningen inom kort sättas igång. Om inte så rekommenderar vi att du tar en titt på Brian's BitTorrent FAQ and Guide och söker igenom de eventuella problemen där.

Beroende på din uppkoppling kan det ta lång tid att ladda ned episoden, som tur är kan man i många program uppskatta när nerladdningen kan tänkas vara klar. I Azureus ser nerladdningspanelen ut så här:

Episoden laddas ner för fulla muggar!

Steg 5: Nerladdningen klar - stäng av torrenten.
När nerladdningen är klar och du känner att du laddat upp tillräckligt (kom ihåg att om inga skulle ladda upp, så skulle du inte kunna ladda ned!) så markerar du episoden/nerladdningen och trycker på den stora röda stopp-knappen.

Stoppa nerladdningen och ta bort torrent-filen. Efter det kan du högerklicka på den markerade nerladdningen och välja "Remove and" > "Delete .torrent" precis som bilden till höger visar. Nerladdningen tas bort från listan i Azureus och den den temporära TORRENT-filen tas bort från hårddisken.

Sen är det bara att avsluta klienten och leta upp mappen man sparade episoden i och sedan öppna den i valfri mediaspelare.

- ahoy


Om sidan | Kontakta oss | Länka till oss | Länkvänner | Redaktion | Om cookies | Regler | Naruto online rpg


Copyright © 9tails.se 2004-2006. All rights reserved. Design, graphics & code by ahoy.
Naruto © Masashi Kishimoto/Shueisha/Viz. All images (c) their respective owners.